1.10. julkaistava My2050 on uudenlainen, kaikille kaupunkilaisille avoin ja ilmainen elämyspeli. Pelissä pelaajat seikkailevat oikeassa kaupunkiympäristössä liikkuen. Peliä pelataan mobiililaitteelle ladattavalla ilmaissovelluksella. Peliaikaa on tunti, jonka aikana pelaajat tutustuvan pelin päähenkilön, 2050-lukulaisen tubettajan Niha Been, tarinaan ja keräävät pisteita ja saavutuksia ratkomalla tehtäviä. 

Pelin tarina johdattaa pelaajat kurkistamaan tulevaisuuteen. Peli tarjoaa hauskaa ajanvietettä, ja samalla myös pelaajille tietoa ilmastonmuutoksessa mielenkiintoisessa uudenlaisessa, innostavassa muodossa. Pelin kantavana teemana onkin ilmastointo: ahdistavia tuomiopäivän uutisia ei tässä pelissä jaeta! Peli sopii opetuskäyttöön sekä vapaa-ajan viettoon kaveriporukoille ja perheille.

Pelaamaan voi mennä kuka vain, milloin vain. Peli sijoittuu Espoossa Espoon keskukseen ja Helsingissä Kansalaistorin läheisyyteen. Myöhemmin peliä on tarkoitus levittää muihinkin Suomen kaupunkeihin.

Pelin kick-off-tempaus järjestetään Helsingissä keskiviikkona 10.10. klo 16-18 pelin aloituspisteellä Kansalaistorin kulmalla, Töölönlahdenkadun ja Karamzininkadun risteyksessä ja Espoossa torstaina 11.10. Klo 16-18 Espoon keskuksessa sijaitsevan Espoonkadun varresta, Valtuustotalon edustalta. Tervetuloa pelaamaan tuolloin! Pelin kehittäjät ovat paikalla auttamassa alkuun, joten edes peliohjeisiin ei tarvitse tutustua etukäteen.

Lisätietoa: www.my2050.fi. My2050 sosiaalisessa mediassa: www.facebook.com/my2050peli, instagram: @nihabee, twitter: visia_osk, #My2050

Pelin ovat luoneet Osuuskunta Visian ympäristökasvatuksen asiantuntijat yhteistyössä asiantuntijaorganisaatioiden kanssa: Kumppaneita ovat HKL, Helsingin kaupunkiympäristön toimiala, Vantaan Sivistystoimi, Helsingin Seudun Ympäristöpalvelut HSY, Helen Oy, Osuuskunta Tradeka ja Espoon kaupunki. Lisätietoa: http://my2050.fi/kumppanit/.

Annamme mielellämme lisätietoa My2050-pelistä ja pelihankkeesta. Pyydettäessä voimme toimittaa kommentteja ja kuvitusta, sekä voimme myös kirjoittaa aiheesta erilaisilla tulokulmilla. Otattehan yhteyttä: elina.harju@visia.fi (hankkeen koordinaattori), 0440335188 (Elina Harju).