Kiertotalous on yksi Sitran pääteemoista. Tämän vuoksi Sitra tekee toimenpiteitä, jolla se pyrkii levittämään kiertotalousosaamisen kaikilla opetuksen tasoilla. Sitra esittelee nettisivullaan kahdeksan erilaista kiertotalouteen liittyvää peliä. My2050-peli on yksi esitellyistä peleistä.

Suomen itsenäisyyden juhlarahasto eli Sitra oli aikoinaan eduskunnan lahja 50-vuotiaalle itsenäiselle Suomelle. Riippumattoman rahaston tehtävä on luodata tulevaisuutta sekä edistää talouden määrällistä ja laadullista kasvua. Sitra tutkii, selvittää ja ottaa kumppanit eri sektoreilta mukaan ennakkoluulottomiin kokeiluihin ja uudistuksiin. Sitra on arvostettu asiantuntija Suomessa ja kansainvälisesti.

Tutustu Sitran sivustoon:

Pelaamalla kiertotalousguruksi?

My2050-pelit

My2050-seikkailupelit avautuivat kaikkien pelattavaksi 1.10.2018 Helsinkiin (Töölönlahden puisto) ja Espooseen (Espoon keskus). Pelit ovat pelattavissa ilmaiseksi toukokuuhun 2020 asti. My2050-peli käsittelee ilmasto- ja kiertotalousasioita innostavalla tavalla, ja haastaa pelaajat miettimään, mitä ratkaisuja on käytettävissä yksilötasolla sekä kaupunkien ja valtioiden toimesta. Peli soveltuu erinomaisesti opetuskäyttöön, mutta se on hyvää ajanviettettä myös kaveriporukoille, työporukoille ja perheille. Peliä pelataan kännykkällä. Peli sopii itsenäisesti pelattavaksi yli 12 vuotiaille, mutta myös tätä nuoremmat voivat hyvin pelata peliä yhdessä perheen kanssa.

Mikäli haluaisit saada My2050-pelin omalle paikkakunnallesi tai haluaisit hyödyntää My2050-peliä organisaatiosi ilmastoviestinnässä tai esimerkiksi virkistyspäivässä, niin ota yhteyttä info@my2050.fi. Voit tutustua Visian pelitehtailijoihin täällä.

Tutustu My2050-peleihin www.my2050.fi!